Ви тут: Головна > Конкурси, Новини, Статті > Про найкращу книжку Форуму видавців у Львові-2012 світ почує сьогодні! Приєднуйтеся!

Про найкращу книжку Форуму видавців у Львові-2012 світ почує сьогодні! Приєднуйтеся!

Автор:     Категорія: Конкурси, Новини, Статті

Digg
Del.icio.us
StumbleUpon
Reddit
Twitter
RSS

 
 
 
Друга доба п’ятиденного книжкового марафону розпочалася! Поспішайте дізнатися про найкращу книжку ХІХ Форуму видавців у Львові-2012!

Професійне журі та креативні організатори конкурсу «Найкраща книга Форуму видавців-2012» справді вміють тримати інтригу. 8 годин тривало визначення кращих із кращих. Як висловилася президент ГО «Форум видавців» Олександра Коваль, книжки в руках присутніх людей визначають подальшу долю України.

Сьогодні, 13 вересня 2012 року, на Форумі заплановано чимало культурно-мистецьких та літературних заходів: виставки, дискусії, презентації, публічні лекції, читання, авторські зустрічі, автограф-сесії та майстер-класи. А у перервах – прогулянки Львовом та посиденьки у затишних кав’ярнях (звичайно, якщо вистачить часу і сил). Однак родзинкою вечора стане урочиста церемонія нагородження переможців премії «Найкраща книга Форуму видавців-2012», яка розпочнеться о 19.00 у Львівській філармонії.

Перший Національний як генеральний телевізійний партнер Форуму видавців у журі представляє головний редактор, тележурналіст Христина Стебельська. Показово, що цьогоріч журі було міжнародним: 90 професіоналів різних напрямів з України, Чехії, Польщі, США розглядали 320 книжок у 13 номінаціях (дитяча література, довідники, підручники для шкіл та ВНЗ, переклади наукові та художні, наукові видання, есеїстка/публіцистика/мемуаристика, подарункові видання, картографія, путівники, нотні видання, та, звичайно ж, художня література).

Можна собі уявити, якою напруженою була їхня робота ­– адже оцінка провадилася за багатьма критеріями. Кілька малих журі обирали кращих, їхні пропозиції  розглядали експерти, а згодом – і велике журі. Найкращу книгу Форуму визначали з дотриманням європейських стандартів та всіх міжнародних вимог. До протоколу додавався аудиторський висновок.

А Львів уже вкотре доводить свою гостинність. За словами Христини Стебельської, умови для роботи журі були просто чудові. Під час визначення найкращої книги Форуму з освітянами, науковцями, журналістами та іншими експертами працювало 80 волонтерів.

 

Насичена інтелектуальна атмосфера відчувалася навіть по телефону, коли пані Христина ділилася враженнями буквально з місця подій – зі Львова:

Христина Стебельська: Я вражена різноманіттям видавничих концепцій. Кожна книжка Форуму – унікальна, навіть якщо це вже не перше перевидання. Відзначила цілковиту незаангажованість журі та відсутність зацікавлених осіб. Форум видавців у Львові – це європейська форма звіту сумління. Ми не маємо права розголошувати результати раніше, ніж їх почує Європа. Простір Європи і світу зараз дійсно – тут. Всі дороги ведуть у Львів!

До речі, таємниця таки була збережена: жодного слова про переможця по телефону! Жодного натяку! Жодної літери з прізвища лауреата! Тож нагадуємо: переможця, який отримає премію «Найкраща книга Форуму видавців-2012», оголосять лише сьогодні о 19.00. Стежте за нашими новинами та «Підсумками дня»!

 

Головна редакція Першого Національного

 Форум видавців активно співпрацює з Першим Національним телеканалом. Будьте першими разом з Першим! Дізнавайтеся про Форум видавців у Львові!

Теги: Головна редакція Першого Національного, Форум видавців у Львові, Христина Стебельська

Прочитано разів: 107
0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5 (0 оцінок, середня: 0,00 з 5)
Щоб залишити оцінку, вам необхідно зареєструватися.
Loading...

2 коментарі до “Про найкращу книжку Форуму видавців у Львові-2012 світ почує сьогодні! Приєднуйтеся!”

  1. Ярослав Молінський Ярослав Молінський коментує:

    Хто ж ним став?

    Відповіcти
    • Olena коментує:

      На жаль, одну обрати не вдалося – визначили 18 кращих. Серед них найбільше голосів набрало видання «Мальована кераміка Косова і Пістиня ХІХ – початку ХХ століть» :roll:

      Відповіcти

Залишити коментар

 
Top