Ви тут: Головна > Новини > Табачник прибрав зі шкільної програми патріотичні твори

Табачник прибрав зі шкільної програми патріотичні твори

Автор:     Категорія: Новини

Digg
Del.icio.us
StumbleUpon
Reddit
Twitter
RSS

Табачник колупається в носі

Зі шкільної програми з української літератури для 5 класу зникли гостро-патріотичні твори: «Джури козака Швайки» Володимира Рутківського та «Таємниця козацької шаблі» Зірки Мензатюк.

Про це повідомив народний депутат України від «Батьківщини», член Національної спілки письменників України Олександр Бригинець.

«Восени на сайті Міністерства науки та освіти з´явився проект нової шкільної програми, в якому містилися зазначені твори. Проте невдовзі ця ж програма, очевидно вже затверджена, з´явилася без згаданих гостро-патріатичних творів», – розповів Бригинець.

Депутат пояснив, що «Джури козака Швайки» – історична повість, а «Таємниця козацької шаблі» – повість про сучасних дітей, що порушує важливі морально-етичні проблеми.

«Дивує, що виключено саме ці твори, які виховують патріотизм, зацікавлюють українською історією. «Джури козака Швайки» – один із відомих і успішних творів сучасної літератури для дітей, лідер книжкового продажу, що здобув багато нагород, у тому числі й найповажнішу – Шевченківську премію. «Таємниця козацької шаблі» – дуже популярний у дітей твір, що успішно продається; за ним написано сценарій фільму»,- наголосив Бригинець.

Тому нардеп звернувся до міністра освіти, науки, молоді та спорту Табачника з вимогою включити до шкільної програми з української літератури патріотичні твори: «Джури козака Швайки» та «Таємниця козацької шаблі».

«Особисто я вбачаю в цьому певну цензуру та змову проти української історії. Діти мають читати історичні твори та виховуватись на патріотичних засадах», – підкреслив О. Бригинець.

Нагадаємо, нещодавно Дмитро Табачник розпорядився провести у школах конкурс з російської мови “Лукомор’я”.

Джерело: litgazeta

Прочитано разів: 96
1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5 (1 оцінок, середня: 5,00 з 5)
Щоб залишити оцінку, вам необхідно зареєструватися.
Loading...

4 коментарі до “Табачник прибрав зі шкільної програми патріотичні твори”

  1. vic.tor.doc vic.tor.doc коментує:

    Чмо він!!! Не знатимем мови, своєї історії – хто ж тоді будемо? Румуни, євреї, англійці, поляки (це лиш знайомі особисто) володіють українською набагато краще ніж деякі з наших урядників. А тепер ці запроданці ще й історію нашу (тобто власне національність) хочуть пустити в небуття?!? Ярославе, де смайлик, що символізував би скажену злість?

    Відповіcти
    • Ярослав Молінський Ярослав Молінський коментує:

      Злість не допоможе.

      Відповіcти
      • vic.tor.doc vic.tor.doc коментує:

        Та ясно, що не помічна. Просто емоція така на таку фігню… 🙁

        Відповіcти
        • Ярослав Молінський Ярослав Молінський коментує:

          Розумію, цю блоху скоро приберуть.

          Відповіcти

Залишити коментар

 
Top